6. NyergesiSzomszédoló

 2023. augusztus 12-én már hatodik alkalommal rendezzük meg Nyergesújfalun a ”NyergesiSzomszédoló” elnevezésű futóversenyt. Az esemény létrehozásával egyrészt a helyi és kistérségi futómozgalmat szeretnénk erősíteni, másrészt egy hagyományteremtő eseményt kívánunk folytatni, amely az év egyik legmelegebb hónapjában ad lehetőséget a futást szerető sportolóknak erejük összemérésére.

 Ugyanakkor szeretnénk megmutatni a futás gondolatával még csak kacérkodó, leendő sporttársaknak, hogy egy jó közösségben a rendszeres sportolást könnyedén a mindennapok részévé lehet tenni, amivel sokat tehetünk egészségünk és jó erőnlétünk megőrzéséért.

 A távok meghatározásánál figyelembe vettük, hogy a kezdő és a terepfutást kedvelő rutinos hosszútávfutók is megtalálják a számukra kihívást jelentő versenyszámot. A rendezvény során külön figyelmet fordítottunk a rajt/cél helyszín kiválasztására, amely a verseny után a futóknak és szurkolóknak egyaránt kellemes pihenési lehetőséget kínál.

 

Megközelítés:

Autóval:

Budapest felől a 10-es főúton Dorogon át. Nyergesújfalura beérve a vasúti átjáró után balra, a Tó utcán át, a horgásztavak irányába.

Komárom felől a 10-es úton, a városon áthaladva a Spar után jobbra, a Tó utcán át, a horgásztavak irányába.

A parkolást a Versenyközpont közelében szervezők fogják segíteni.

Busszal:

Budapest felől Nyergesújfalu, Kossuth Lajos utcai (Zoltek) megállónál kell leszállni és a Spar irányába (nyugat felé) haladva balra, a Tó utcán a horgásztavak irányába sétálni.

Komárom felől Nyergesújfalu, Kossuth Lajos utcai (Zoltek) megállónál kell leszállni, visszafordulva Ny-i irányba haladni, és a vasúti átjáró utáni 2. kereszteződésnél balra haladva a Tó utcán a horgásztavak irányába sétálni.